Middag zeilen op Leekstermeer in Drenthe en zeilen vanuit Akkrum

 Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.
Middag zeilen op het Leekstermeer in Drenthe
17 aug. 08
Lekker zeilen op zondagmiddag op het Leekstermeer. Warm weer, wat bewolkt en rustige wind, maar nog wel voldoende om te kunnen zeilen. Zo konden we lekker ontspannen en  rustig oefenen met gijpen, overstag en de verschillende zeilstanden. En natuurlijk lekker kletsen met elkaar. Daarna nog wat drinken op het terras aan het meer.
Middag zeilen op het Leekstermeer in Drenthe
3 aug. 08
Het was een Heerlijk middagje zeilen op het Leekstermeer.
Er stond een behoorlijk windje, en we hadden  een rif in het zeil. Bij het zeilen van aan de windse koers wel buiswater over de zijkant van de boot. Dreigende regenbuien, met zo nu en dan een spatje. Maar er was wel een behaaglijke  temperatuur. Dus hadden we  geen last van kou. Vooral ideaal voor Wilma en Ellen om lekker te oefenen.
27 mei 08 - Zeilen vanuit Akkrum
georganiseerd door Chris

Zeilende singles Noord Nederland

Wegens het aanbieden van logeerplekken door Cris was het ook wat makkelijker voor mensen die verder van Friesland wonen om deel te nemen. De kajuitjacht (Compromis 720) van Peter die een ligplaats heeft in Akkrum mochten we gebruiken. Chris organiseerde de tocht en verraste ons met heerlijke koeken, koffie  en mueslibrood voor onderweg. Daar we met 8 personen waren hebben we een valk er naast gehuurd. Er werd ruig weer voorspeld. Alle riffen in het zeil waren wel nodig. We hebben ons maar niet op het Sneekermeer gewaagd. Daar kan het nogal spoken bij harde wind. Het eerste deel van de tocht gelukkig droog. Tijdens een  deel van de bui die we kregen hebben we in een restaurant vertoeft onder het nuttigen met warme versnaperingen. Daarna wisselden enkele bemanningsleden van boot. Na vertrek was er daarna nog wel regen maar dat hield later gelukkig ook weer op. Daar iedereen goede zeilkleding had was het prima te doorstaan voor iedereen. Emile  omschreef de dag als volgt : Het was een gezellig dagje zeilen met een heerlijk windje,

Geld stoppen in het klompje voor van de brugwachter. Deze traditie zal volgens Chris snel verdwijnen. Men is in Friesland bezig het op en neer laten van bruggen vanaf gecentraliseerde plekken op afstand gestuurd te laten doen.

Ga naar startpagina Zeilende Singles Noord Nederland