Zeilen op Leekstermeer, Zuidlaardermeer, De Alde Feanen en zeilen vanuit Akkrum

 Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.

8 juli 07 - Zeilen op het Leekstermeer
Zeilende singles Noord Nederland

Een zonnige dag met windkracht 4-3, dus heerlijk zeilweer. Dit keer geen rare dingen meegemaakt, zelfs geen vastloper. Na een tocht het  meer rond zijn we wat oefeningentjes gaan doen. Jittie en Ellen slipkoersjes, Axel de overstag en Bina de fokbediening. Na het zeilen nog gezellig gekletst en wat gedronken op het terras bij het water.
14 juli 07 - Zeilen op het Zuidlaardermeer
Daar we met 7 personen waren hadden we 2 valkjes gereserveerd. Bij de start misten we Margareta. Na wat wachten werd het echt wel tijd om te vertrekken. Margaretha bleek verdwaaltd in een puzzeltocht van wegomleidingen die de gemeente Zuidlaren had uitgezet. Terwijl wij bezig waren met een rondje op Zuidlaardermeer, was zij  bezig aan een rondje om het Zuidlaardermeer. Tot onze verbazing werden wij achtervolgd door de reddingsboot. De mensen van de reddingsboot maakte ons duidelijk dat wij ons in veel te ondiep water begaven. Daarnaast hadden ze Margareta bij zich die bij ons op de valk overstapte zodat we toch weer compleet waren. Margaretha bleek een uitsekend navigator. Die eerste zeiltocht op het Zuidlaardermeer zonder vastlopers.Bina heeft wel aanleg voor zeilen volgens de experts Jurjen en Chris. We zijn heerlijk uitgewaaid met een windje kracht 3-4. Het was weer gezellig en genieten van het zeilen
 

29 juli 07
Zeiltocht door het nationaal park De Alde Feanen vanuit Eernewoude georganiseerd door Chris

Een rondje De Veenhoop-Grou - onder andere over het Pikmeer terug.  We waren met 14 personen verdeeld over 3 boten.  In Grou hebben we tussen de middag wat gedronken op een terrasje aan het water.  Bij vertrek stond er weinig wind, maar tegen de middag veranderde dat, en stond er al redelijk kracht in het zeil en op de schoten. Heerlijk zeilweer dus. De paar regenbuitjes deerden niet daar iedereen was voorbereid. Chris, bedankt voor de goede organisatie van deze zeiltocht.
,
 

16 sept 07
Zeiltocht door het nationaal park De Alde Feanen vanuit Eernewoude georganiseerd door Chris

Tussen alle regenachtige dagen in deze september was het deze dag een opmerkelijke droge, zonnige en warme dag (20'C).
We vertrokken met 9 personen in 2 valkjes. Er stond een stevige  wind met windvlagen. We zijn dan ook met een rifje gestart en hebben er naderhand nog een rif erbij gedaan. Toch nog wel buiswater en nog een keertje een schep water over der rand. Daar vooral op de heenreis veel stukken niet bezeild waren, was het soms puzzelen welke van de verschillende te kiezen routes nog het beste laveren was. Het was hard werken, maar juist dat beviel ons wel. Daar de ene valk moeilijker bij de overstagmanoeuvre door de wind ging, hebben de zeilers uit die boot een andere, voor hen makkelijkere route uitgekozen. Daardoor dit keer tussen de middag geen gezamenlijk terrasje, met eventuele bemanningswissel. Wel is een groepje op het einde van de dag samen uit eten gegaan in Eernewoude.
 

23 september - zeiltocht vanuit Akkrum

Het was een geweldig mooie en warme nazomer zeildag met windkrachtje 3. We zeilden met 4 personen. Veel bewondering hadden we voor Otto. Hij was 's ochtends heel erg vroeg met het openbaar vervoer vertrokken vanuit Zoutkamp met bus en verder met  trein vanuit Winsum. Een regelrechte treinverbinding is er niet, en de treinconducteur had ook zeer verbaasd gekeken naar de route Winsum naar Akkrum op het treinkaartje. Het kaartlezen verliep tijdens het zeilen niet volledig perfect, maar daardoor kregen we wel spontaan een originele route. Na afloop hebben we gezamenlijk gegeten in het park in het centrum van Akkrum.
 
Ga naar startpagina Zeilende Singles Noord Nederland