Het Leekstermeer en Watersportcentrum Cnossen

Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.

Het Leekstermeer

Het Leekstermeer is het grootste meer van Drenthe. Het meer is genoemd naar het dorp Leek.  Het ligt midden in de driehoek Drachten, Assen en Groningen. De noordelijke oever ligt tegen de grens van de Provincie Groningen. 

Het meer ligt in een veengebied in een laagte tussen de Drentse zandgronden en de Groningse zeeklei. Het is omzoomd met graslanden. Ontginning van het veen vond slechts op beperkte schaal plaats aan de noordkant van het Leekstermeer, bij de Lettelberter Petten.

Het gebied nabij het Leekstermeer, is een prachtige natuurgebieden. Aan de noordoever ligt een moerasbos. De combinatie water, weide en bos zorgen voor afwisselingen wanneer je door het gebied wandelt. Het is het leefgebied voor diverse soorten soms zeldzame planten, vogels en andere dieren.


De bodem van het Leekstermeer bestaat uit een harde zandlaag.  Je ziet op het meer hoofdzakelijk kleine, langzaam varende boten. Het meer is geen druk vaarwater. Daarom is  het Ideaal voor zwemmers, surfers en zeilers.  Het  Leekstermeer biedt je een lekker dagje uit of vakantie in een prachtig  omgeving. Er zijn verschillende campings lang het Leekstermeer te vinden.

Watersportcentrum Cnossen

Het Watersportcentrum Cnossen is gevestigd aan het Leekstermeer aan de Meerweg in Nietap.  Dit watersportbedrijf verhuurt verschillende soorten boten. De vloot bestaat uit Valken, Lasers, Topaz, Optimisten, windsurfplanken, kano's, fluister- motor- en roeiboten. Ook kun je een cursus volgen. Je kunt leren zeilen in een Valk, Laser of Optimist, of leren windsurfen. Verder zijn er ligplaatsen voor eigen boot.
In restaurant Cnossen een heerlijke lunch of diner nuttigen op een terras met fraai uitzicht over het Leekstermeer. 

 

Zuidwestelijke Friese meren
De Alde Feanen
Sneekermeer
Lauwersmeer

Merengebied bij Groningen
Zuidlaardermeer

Ga naar startpagina Zeilende Singles Noord Nederland  
Aanmelden Zeilen voor Singles Noord Nederland

Home

Uitleg mailinglist
Geschiedenis

Forum

Zeilboeken

Zeiladressen

Foto's zeilen

Linkjes
De (poly)valk

Gastenboek

Ga naar singles reizen